Pyhä Koraani

Suurat

32.

Maahan Kumartumisen Suura

 

(Suurat As-Sajda)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

32:1 Alif, lam, mim. (Vain Allah ja Sanansaattaja, siunaus ja rauha hänelle, tietävät todellisen merkityksen.)
 
32:2 Ei ole epäilystäkään siitä, että kaikkien maailmojen ylläpitäjä on lähettänyt tämän Kirjan.
 
32:3 Väittävätkö (monien jumalien palvojat ja uskottomat) tämän (Sanansaattajan) sepittäneen sen? Ei, se on totuus Herraltasi, jotta voisit varoittaa kansaa, jonka luo ei aikaisemmin ole saapunut ketään varoittamaan, ja jotta he löytäisivät johdatuksen.
 
32:4 Allah on se, joka on luonut taivaat, maan ja kaiken niiden välissä kuuden päivän (eli vaiheen) aikana. Sen jälkeen Hän nousi (kunniaansa vastaavasti maailmankaikkeuden järjestyksen ja mahdin) valtaistuimelle. Häntä lukuun ottamatta teillä ei ole ketään suojelijaa eikä auttajaa. Ettekö te ota neuvoa vastaan?
32:5 Hän suunnittelee mahtinsa järjestyksen taivaista maahan. Sitten Hänen käskynsä nousee (ja jatkaa nousuaan) Hänen luokseen päivässä, joka vastaa tuhatta vuotta teidän laskunne mukaan.
 
32:6 Hän tietää kätketyn ja näkyvän, on mahtava ja armollinen,
 
32:7 joka on antanut hyvää ja kaunista kaikelle luomalleen. Hän laittoi ihmisen luomisen alulle savesta (eli vähäarvoisesta aineesta).
 
32:8 Sitten Hän laittoi alulle hänen sukunsa arvottomasta nesteestä (eli siemenestä).
 
32:9 Sitten Hän teki hänen (ruumiinosansa) valmiiksi ja puhalsi häneen henkensä (eli elämän). Hän teki teille (jo äidin kohdussa) korvat, silmät, sydämen ja aivot. Vähänpä te kiitätte.
32:10 (Uskottomat) sanovat: ”Kun me katoamme maahan, luodaanko meidät muka uudestaan?” He vain kieltävät kohtaamisen Herransa kanssa.
 
32:11 Sano: ”Kuoleman enkeli, joka teille on nimitetty, ottaa henkenne haltuunsa. Sitten teidät viedään takaisin Herranne luo.”
 
32:12 (Hämmästyisit,) jos näkisit, kuinka syntiset painavat päänsä Herransa edessä (ja sanovat): ”Herramme, me olemme nähneet ja kuulleet. Lähetä meidät (nyt) takaisin (maailmaan), jotta voisimme tehdä hyvää. Nyt me olemme varmoja.”
 
32:13 Jos olisimme halunneet, olisimme (itse) johdattaneet jokaista, mutta (nämä) sanamme pitävät: Minä olen täyttävä Helvetin (uskottomilla) jinneillä ja ihmisillä.
 
32:14 Maistakaa (nyt), kuinka olitte unohtaneet tapaamisen tuona päivänä. Me olemme unohtaneet teidät. Maistakaa ikuista piinaa vastineeksi siitä, mitä olette tehneet.
32:15 Ilmoitukseemme uskovat vain ne, joita sen kautta neuvotaan. He lankeavat maahan kumarruksiin ja he ylistävät kiittäen Herraansa. He eivät ole ylimielisiä.
 
32:16 He jättävät vuoteensa, kutsuvat Herraansa pelon ja toivon (vallassa) sekä kuluttavat (tiellämme) siitä, mitä olemme heille elantona suoneet.
 
32:17 Kukaan ei tiedä, mikä silmien ilo heitä kätkettynä odottaa. Se on palkkio heidän tekemistään (hurskaista teoista).
 
32:18 Miten uskova voisi olla kuin tottelematon? (Ei,) eivät he ole samanveroisia,
 
32:19 sillä niitä, jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja, odottavat ikuisen rauhan puutarhat. Vieraanvaraisuus ja huomaavainen vastaanotto (niissä) ovat (Allahin) palkkio niistä (teoista), joita he ovat tehneet.
32:20 Sitä vastoin ne, jotka eivät totelleet, saavat sijansa Helvetissä. Aina kun he yrittävät päästä sieltä pois ja paeta, heidät viedään sinne takaisin ja heille sanotaan: ”Maistelkaa Helvetin tulen piinaa, jota te piditte valheena.”
 
32:21 Ennen (tuonpuoleisen) suurta rangaistusta Me annamme heidän maistaa rangaistusta (tässä maailmassa), jotta he kääntyisivät pois (epäuskosta).
 
32:22 Kuka tekee suuremman vääryyden kuin se, jota neuvotaan hänen Herransa ilmoituksen avulla, mutta hän kääntyy siitä pois? Me kyllä kostamme pahantekijöille.
 
32:23 Me annoimme Musalle (Moosekselle, rauha hänelle) Kirjan (eli Tooran). Älä siis epäile ettet häntä tapaisi. (Se tapahtuu aivan kohta, taivasmatkan yönä.) Me teimme hänestä johdatuksen Israelin lapsille.
 
32:24 Me teimme heistä johtajia ja päälliköitä, jotka opastivat (ihmisiä) käskystämme, koska he olivat kärsivällisiä ja uskoivat varmasti ilmoitukseemme.
32:25 Herrasi yksin ratkaisee heidän välillään ylösnousemuksen päivänä ne (asiat), joista he tapasivat kiistellä.
 
32:26 Eikö heitä ole johdatettu (julistamalla), kuinka monia sukupolvia Me olemme ennen heitä tuhonneet ja joiden asuinpaikoilla he nyt kuljeskelevat? Siinä on merkkejä. Eivätkö he kuule?
 
32:27 Eivätkö he ole nähneet, kuinka Me annamme veden virrata kuivaan maahan ja tuomme siitä esiin peltoja, joista syövät sekä heidän karjansa että he itse? Eivätkö he näe?
 
32:28 He sanovat: ”Koska tämä tuomio(päivä) saapuu, jos puhut totta?”
 
32:29 Sano: ”Tuomiopäivänä uskottomien usko ei heitä hyödytä, eikä heille anneta lykkäystä.”
32:30 Käännä kasvosi pois heistä ja odota; (myös) he odottavat.
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)