Pyhä Koraani

Suurat

61.

Taistelumuodostelman Suura

 

(Suurat As-Saff)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

61:1 Allahia ylistää kaikki, mikä on taivaissa ja maassa. Hän on kunniakas, rajattoman viisas.
 
61:2 Uskovat! Miksi te sanotte sellaista, mitä te ette tee?
 
61:3 Allah ei pidä siitä, että te sanotte sellaista, mitä ette itse tee.
 
61:4 Epäilemättä Allah rakastaa niitä, jotka taistelevat (hirmuvallan lopettaakseen ja totuutta auttaakseen) Hänen tiellään (niin vahvaan) muodostelmaan järjestäytyneinä, että he ovat kuin lyijyllä lujitettu muuri.
61:5 (Rakastettu, muista,) kuinka Musa (Mooses, rauha hänelle) sanoi kansalleen: ”Kansani, miksi te minua loukkaatte, vaikka tiedätte minun olevan Allahin teille lähettämä (sanansaattaja)?” Kun he jatkoivat harhaan kulkemistaan, Allah teki heidän sydämensä kieroiksi. Ei Allah johdata tottelemattomia.
 
61:6 Ja (muista,) kuinka ʿIsa, Maryamin poika (Jeesus, Marian poika, rauha hänelle) sanoi: ”Israelin lapset! Minä olen Allahin teille lähettämä (sanansaattaja). Minä vahvistan todeksi itseäni aikaisemman Kirjan, Tooran, ja kerron ilouutiset (kunnioitetun) Sanansaattajan (saapumisesta). Hän saapuu jälkeeni, ja hänen nimensä on (nyt taivaissa) Ahmad.” Mutta kun (viimeinen Sanansaattaja, siunaus ja rauha hänelle) saapui heidän luokseen selkeitä merkkejä mukanaan, he sanoivat: ”Tämä on ilmiselvää taikuutta.”
 
61:7 Kuka on pahempi väärintekijä kuin se, joka sepittää valheita Allahista, vaikka häntä kutsutaan islamiin? Ei Allah johdata väärintekijöitä.
 
61:8 (Totuuden kieltäjät) haluavat sammuttaa Allahin valon suustaan (puhaltamalla), mutta Allah tekee valonsa täydeksi, vaikka se uskottomista olisi kuinka epämiellyttävää.
 
61:9 Hän on se, joka on lähettänyt Sanansaattajansa (siunaus ja rauha hänelle) johdatuksen ja totuuden uskonnon (din) kanssa antaakseen sen hallita kaikkia uskontoja, olipa se monien jumalien palvojista kuinka epämiellyttävää tahansa.
61:10 Uskovat! Kerronko teille kaupasta, joka pelastaa teidät tuskalliselta rangaistukselta?
 
61:11 (Se on tämä:) Uskokaa (täydellisesti) Allahiin ja Hänen Sanansaattajaansa (siunaus ja rauha hänelle) ja ponnistelkaa Allahin tiellä omaisuudellanne ja elämällänne. Tämä on teille parempi, jos te tiedätte.
 
61:12 Hän antaa teille teidän syntinne anteeksi ja sallii teidän käydä puutarhoihin, joiden alta purot virtaavat. (Hän antaa teidän asua) erinomaisilla asuinsijoilla, jotka sijaitsevat (ikuisissa) Eedenin puutarhoissa. Tämä on mahtavaa menestystä.
 
61:13 (Tuonpuoleisen siunauksen lisäksi Hän suo teille myös) toisen, (maallisen siunauksen,) jota te niin toivotte. Se on apu Allahilta ja lähestyvä voitto. (Kunnioitettu Profeetta,) kerro uskoville ilouutiset. (Tämä toteutui Mekan kukistumisen ja Persiasta ja Bysantista saatujen voittojen muodossa.)
 
61:14 Uskovat! Auttakaa Allahia. Niin kuin ʿIsa, Maryamin poika (Jeesus, Marian poika, rauha hänelle) sanoi opetuslapsilleen: ”Ketkä auttavat minua kohti Allahin (tietä)?” Opetuslapset vastasivat: ”Me autamme Allahia.” Osa Israelin lapsista uskoi ja osa ei. Me autoimme uskovia heidän vihollistaan vastaan, ja he voittivat.

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)