Pyhä Koraani

Suurat

67.

Valtiuden Suura

 

(Suurat Al-Mulk)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

67:1 Siunattu on se, jonka (mahdin) kädessä on (kaikkien maailmojen) valtius. Hänellä on täysi valta kaikkeen.
 
67:2 (Hänellä,) joka on luonut kuoleman ja elämän koetellakseen, kuka toimii parhaiten. Hän on mahtava, rajattoman anteeksiantava,
 
67:3 joka on luonut seitsemän (tai lukemattomia) toisiaan vastaavaa taivaallista sfääriä (toistensa päälle). Ette te löydä epäsäännöllisyyttä tai mittasuhteiden puutteellisuutta Armollisen (Jumalan) luomisjärjestyksestä. Katsokaa ympärillenne (ja pohtikaa); löydättekö te tästä (luomuksesta) säröjä tai virheitä (eli rikkinäisyyttä tai jatkumattomuutta)?
 
67:4 Katselkaa jatkuvasti ympärillenne (tutkien, eri näkökulmista ja tieteellisiä menetelmiä käyttäen). Katse palaa (aina) takaisin uupuneena – ei se kykene (löytämään vikoja).
67:5 Me olemme koristaneet maailmankaikkeuden alimman taivaan lyhdyillä (eli tähdillä, planeetoilla ja muilla suurilla ja pienillä taivaankappaleilla. Jotkut) Me olemme tehneet ajaaksemme saatanat pakoon (eli eliminoidaksemme negatiivisten voimien vaikutukset. Saatanoita) varten Me olemme valmistaneet roihuavan tulen piinan.
 
67:6 Niitä, jotka ovat kieltäneet Herransa, odottaa rangaistus Helvetissä. Se onkin viheliäinen paikka.
 
67:7 Kun heidät paiskataan sinne, he kuulevat sen kauhistuttavan jylyn, ja (tuli) iskee hyökyjä,
 
67:8 aivan kuin se olisi purskahtamaisillaan kappaleiksi voimakkaassa vihassaan. Kun jokin joukko heitetään siihen, kysyvät sen vartijat heiltä: ”Eikö teidän luoksenne saapunut kukaan varoittamaan?”
 
67:9 He vastaavat: ”Kyllä meidän luoksemme saapui varoittaja, mutta me kielsimme hänet ja sanoimme, ettei Allah ole mitään lähettänyt, ja että hän on vain pahasti eksyksissä.”
67:10 He sanovat: ”Jos olisimme kuulleet tai ymmärtäneet (totuuden), emme me (tänään) olisi Helvetin asukkaiden (joukossa).”
 
67:11 He tunnustavat syntinsä. Helvetin asukkaat on (säädetty olemaan) kaukana (jumalallisesta armosta).
 
67:12 Niitä, jotka pelkäävät Herraansa tätä näkemättä, odottaa anteeksianto ja suuri palkkio.
 
67:13 Puhuittepa salaa tai suureen ääneen, Hän kyllä tuntee (myös) rintaan (kätketyt) salaisuudet.
 
67:14 Eikö Hän, joka on luonut, tietäisi? Vaikka Hän näkee hienoimmatkin yksityiskohdat ja on tietoinen (kaikesta)?
67:15 Hän on se, joka on tehnyt maan teille pehmeäksi ja muokattavaksi. Kulkekaa sen reittejä ja syökää Hänen (antamaansa) ravintoa. Hänen luokseen on palattava, kun (kuoleman jälkeen) koittaa ylösnousemus.
 
67:16 Ettekö te pelkää, että taivaan (Herra) antaa maan niellä teidät, jos se alkaa äkkiä järkkyä?
 
67:17 Ettekö te pelkää, että taivaan (Herra) lähettää päällenne kiviä satavan tuulen? Kohta te saatte tietää, millainen on varoitukseni.
 
67:18 (Myös) ne, jotka olivat heitä ennen, kielsivät (totuuden). Kuinka (hirvittäväksi osoittautuikaan) Minun kieltämiseni!
 
67:19 Eivätkö he ole nähneet lintujen levittävän ja sulkevan siipiään yläpuolellaan? Ei niitä pidättele (putoamasta) mikään muu kuin Armollisen (Jumalan säätämä laki). Hän näkee kaiken.
67:20 Onko olemassa joku, joka kokoaisi armeijan auttaakseen teitä Armollista (Jumalaa) vastaan? Uskottomat ovat harhan (vallassa).
 
67:21 Onko olemassa joku, joka teitä ruokkisi, jos (Allah) pidättäisi (teiltä) ravinnon? He tarraavat tiukasti uhmaansa ja inhoonsa (totuutta kohtaan).
 
67:22 Kumpi on oikeampaan johdettu, se, joka ryömii kasvot kohti maata, vai se, joka astelee suorana oikealla tiellä?
 
67:23 Sano: ”Hän (Allah) on se, joka teidät on luonut ja antanut teille korvat, silmät ja sydämen. Vähänpä te kiitätte.”
 
67:24 Sano: ”Hän on se, joka on antanut teidän levittäytyä maan päälle. (Ylösnousemuksen päivänä) teidät kootaan Hänen luokseen.”
67:25 He sanovat: ”Koska tämä lupaus (ylösnousemuksesta) täyttyy, jos muka puhut totta?”
 
67:26 Sano: ”Tieto (siitä) on yksin Allahilla. Minä vain varoitan selvin sanoin.” (Jos sen hetki paljastettaisiin, ei enää olisi tarvetta pelätä.)
 
67:27 Kun uskottomat sitten näkevät läheltä tuon (päivän), heidän kasvonsa vääristyvät ja muuttuvat synkiksi. (Heille) sanotaan: ”Tämä on se (lupaus), jonka (täyttymistä) te halusitte (kiirehtiä).”
 
67:28 Sano: ”Sanokaahan: jos Allah antaisi minun ja niiden, jotka ovat kanssani, kuolla (kuten te toivotte) tai olisi meille armollinen (ja lykkäisi poismenoamme), niin kuka (kummassakaan tapauksessa) kykenisi antamaan uskottomille turvan tuskallista rangaistusta vastaan?”
 
67:29 Sano: ”Hän on armollinen (Jumala), johon me uskomme ja johon me turvaamme. Kohta te saatte tietää, kuka on yksiselitteisesti eksyksissä.”
67:30 Sano: ”Jos vetenne laskisi syvälle maahan (eli kuivuisi), kuka antaisi sen virrata (maan päällä) teitä varten?”
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)