Pyhä Koraani

Suurat

64.

Voiton Ja Tappion Paljastumisen Suura

 

(Suurat At-Taghaabun)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

64:1 Allahia ylistää kaikki, mikä on taivaissa ja maassa. Yksin Hänelle kuuluu kuninkuus ja yksin Hänelle kuuluu ylistys ja Hänellä on täysi valta kaikkeen.
 
64:2 Hän on se, joka on teidät luonut. Sitten (joistakuista) teistä tuli uskottomia ja (toisista) uskovia. Allah näkee hyvin, mitä te teette.
 
64:3 Hän loi taivaat ja maan viisaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Hän antoi teille muodon ja antoi kauniin muodon. Hänen luokseen on (kaikkien) palattava.
 
64:4 Hän tietää kaiken, mitä on taivaissa ja maassa. Hän tietää (myös) sen, mitä te salaatte ja mitä tuotte julki. Hän tuntee hyvin (myös) rintaan (kätketyt) salaisuudet.
64:5 Ettekö ole kuulleet uutisia niistä, jotka ennen (teitä) kielsivät ja saivat (tässä maailmassa) maistaa rangaistusta teoistaan? Heitä odottaa (myös tuonpuoleisessa) tuskallinen rangaistus.
 
64:6 Niin on, sillä kun heidän luokseen saapui heidän sanansaattajansa selkeitä merkkejä mukanaan, he sanoivat: ”Johdattaisiko meitä ihminen1 (joka on kuin me ja tulee meidän joukostamme)?” Niin heistä tuli uskottomia, ja he kääntyivät pois (totuudesta). Ei Allahkaan (heistä) välittänyt; Allah on kaikista muista riippumaton, ylistyksen arvoinen.
 
64:7 Uskottomat ajattelevat, että heitä ei herätetä (uudelleen henkiin). Sano: ”Mutta toki, kautta Herrani! Teidät herätetään varmasti henkiin, ja sitten teille kerrotaan, mitä te olette tehneet. Tämä on Allahille helppoa.”
 
64:8 Uskokaa Allahiin, Hänen Sanansaattajaansa (siunaus ja rauha hänelle) ja siihen valoon, jonka olemme lähettäneet. Allah on tietoinen siitä, mitä te teette.
 
64:9 Se päivä, kun Hän kokoamisen päivänä kokoaa teidät yhteen (kokoontumisen kentälle), on voiton ja tappion paljastumisen päivä. Joka uskoo Allahiin ja tekee hyviä tekoja, sen (tekojen luettelosta Allah) pyyhkii rikkeet pois ja antaa hänen käydä puutarhoihin, joiden alta purot virtaavat. He saavat asua niissä ikuisesti. Tämä on suurinta menestystä.
64:10 Ne, jotka eivät uskoneet ja kielsivät ilmoituksemme, kuuluvat Helvettiin. Siellä he saavat pysyä ikuisesti. Se onkin paha paikka olla.
 
64:11 Ei onnettomuus kohtaa (ketään) muuten kuin Allahin määräyksestä. Joka uskoo Allahiin, sen sydäntä Hän johdattaa. Allah tietää kaiken.
 
64:12 Totelkaa Allahia ja totelkaa Sanansaattajaa (siunaus ja rauha hänelle). Jos käännytte pois, (muistakaa, että) Sanansaattajamme (siunaus ja rauha hänelle) velvollisuutena on vain välittää (määräykset) selkeästi.
 
64:13 (Yksin) Allah on (Jumala). Hänen lisäkseen ei ole muuta jumalaa. Yksin Allahiin tulee uskovien luottaa.
 
64:14 Uskovat, jotkut teidän vaimoistanne ja lapsistanne ovat teidän vihollisianne. Olkaa varuillanne heidän varaltaan! Jos te jätätte sen huomioimatta, olette pitkämielisiä ja annatte anteeksi, on Allah rajattoman anteeksiantava, armollinen.
64:15 Omaisuutenne ja jälkeläisenne ovat vain koettelemus. Allahin luona odottaa mahtava palkkio.
 
64:16 Pelätkää Allahia niin paljon kuin voitte. Kuunnelkaa (Hänen määräyksiään), totelkaa ja kuluttakaa (omaisuuttanne Hänen tiellään). Tämä on teille parempi. Ne, jotka pelastetaan egon saituudelta, menestyvät.
 
64:17 Jos te annatte (vilpittömästi ja puhtain tarkoitusperin) Allahille komean lainan, kasvattaa Hän sen teille moninkertaiseksi ja antaa teille anteeksi. Allah kiittää aina oikeudenmukaisesti ja on rajattoman lempeä.
 
64:18 Hän tietää kaiken kätketyn ja näkyvän ja on äärettömän mahtava, viisas.
 1 Tämä sanan bashar (ihminen) merkitys perustuu johtavien koraaninselittäjien sanoihin. Ks. Tafsir al-Tabari, al-Kashshaf, al-Nasafi, al-Baghawi, al-Khazin, al-Jumal, al-Mazhari, Fath al-Qadir jne.


 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)