Pyhä Koraani

Suurat

66.

Kiellon Suura

 

(Suurat At-Tahrim)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

66:1 (Kunnioitettu) Profeetta, miksi sinä kiellät asian, jonka Allah on sinulle sallinut (eli hunajan nauttimisen)? (Näin paljon) sinä pyrit miellyttämään vaimojasi! Allah on rajattoman anteeksiantava, armollinen.
 
66:2 (Uskovat,) Allah on säätänyt teille, kuinka purkaa valanne (antamalla siitä hyvitys). Allah on teidän auttajanne ja suojelijanne. Hän on kaiken tietävä, viisas.
 
66:3 Kun (kunnioitettu) Profeetta (siunaus ja rauha hänelle) kertoi asian salassa vaimolleen ja tämä meni sen mainitsemaan, mutta Allah paljasti tämän Profeetalle (siunaus ja rauha hänelle) – silloin Profeetta (siunaus ja rauha hänelle) kertoi siitä osan vaimolleen ja jätti osan (kertomatta). Kun Profeetta (siunaus ja rauha hänelle) kertoi siitä hänelle (eli kertoi hänen paljastaneen salaisuuden), vaimo sanoi: ”Kuka sen on sinulle kertonut?” Profeetta (siunaus ja rauha hänelle) sanoi: ”Minulle on kertonut kaiken tietävä, kaikesta tietoinen (Herra).”
 
66:4 Jos te molemmat kadutte Allahin edessä, (on se teille parempi,) sillä teidän sydämenne ovat (samaan) taipuvaisia. Jos te autatte toisianne tässä asiassa, (saattaa se aiheuttaa murheita kunnioitetulle Profeetalle, siunaus ja rauha hänelle). Allah on hänen ystävänsä ja auttajansa, samoin kuin Jibril (Gabriel) ja tosi uskovat. Heidän jälkeensä (kaikki) enkelit ovat (hänen) auttajiaan.
66:5 Jos hän antaa sinulle eron, saattaa hänen Herransa antaa tilalle sinua parempia vaimoja, (jotka) ovat tottelevaisia, uskovia, käskyä seuraavia, katuvaisia ja paastonsa pitäviä, (jotkut) naimisissa jo olleita ja (jotkut) neitsyitä.
 
66:6 Uskovat! Varjelkaa itseänne ja perhettänne tulelta, jonka polttoainetta ovat ihmiset ja kivet ja jota (vartioimaan on asetettu) ankaria, väkeviä enkeleitä. He eivät uhmaa Allahia missään, mihin Hän heitä käskee. He saattavat loppuun sen työn, mihin heidät määrätään.
 
66:7 Uskottomat! Älkää tänään esittäkö tekosyitä. Teille annetaan hyvitys vain siitä, mitä olette tehneet.
 
66:8 Uskovat, kääntykää Allahin puoleen täydellisen vilpittömästi katuen. On varmaa, että Herranne poistaa teiltä syntinne ja antaa teidän astua puutarhoihin, joiden alta purot virtaavat. Sinä päivänä, kun Allah ei loukkaa Profeettaansa (siunaus ja rauha hänelle) ja uskovia, jotka ovat (silmin havaittavasti tai kätkössä) hänen kanssaan, heidän valonsa rientää (valaisten) heidän edellään ja heidän oikealla puolellaan. He sanovat: ”Herramme! Tee valomme meille täydeksi ja anna meille anteeksi. Sinä olet kaikkivaltias.”
 
66:9 (Kunnioitettu) Profeetta, taistele uskottomia ja teeskentelijöitä vastaan (jotka ovat ryhtyneet hyökkäykseen ja kapinaan sekä punoneet juonia sinua vastaan). Ole heille ankara. Heidän sijansa on Helvetti. Se onkin viheliäinen sija.
66:10 Allah on esittänyt uskottomia varten esimerkin Nuhin (Nooan) vaimosta (Waʿilasta) ja Lutin (Lootin) vaimosta (Wahilasta). He molemmat olivat aviossa hurskaiden palvelijoideni kanssa, mutta molemmat pettivät heidät. Eivät nämä kyenneet heitä Allahin (rangaistuksen) edessä auttamaan, ja heille sanottiin: ”Te molemmat, astukaa Helvettiin sinne käyvien kanssa.”
 
66:11 Uskovia varten Hän on esittänyt esimerkin Faraon vaimosta (Asiyasta, Mazahimin tyttärestä). Hän sanoi: ”Herrani, rakenna minulle talo luoksesi Paratiisiin ja pelasta minut Faraolta ja hänen (pahoilta) teoiltaan. Pelasta minut väärintekijöiltä.”
 
66:12 (Toisena vertauksena on annettu) ʿImranin tytär Maryam (Maria), joka varjeli siveyttään ja puhtauttaan, ja jonka puvunkaulukseen Me puhalsimme henkemme. Hän pitäytyi Herransa käskyihin ja (Hänen lähettämiinsä) Kirjoihin ja kuului tottelevaisten joukkoon.
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)