Pyhä Koraani

Suurat

98.

Selkeän Todisteen Suura

 

(Suurat Al-Bayyina)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

98:1 Kirjan kansasta ne, jotka eivät uskoneet, ja monien jumalien palvojat eivät jättäneet (epäuskoa) ennen kuin he saivat selkeän todisteen.
 
98:2 (Tämä todiste) on (viimeinen) Sanansaattaja (siunaus ja rauha hänelle) Allahin luota, joka resitoi (heille Koraanin) pyhiltä lehdiltä
 
98:3 niille (kirjoitettuja) selkeitä ja lujia määräyksiä.
 
98:4 Kirjan kansa jakautui (näkemyksissään koskien uskoa viimeisen Profeetan, siunaus ja rauha hänelle, asemaan sanansaattajana) vasta kun he olivat saaneet selkeän todisteen (siitä, että Allah oli valinnut Muhammadin, siunaus ja rauha hänelle. Niin he hajaantuivat; jotkut uskoivat ja jotkut kielsivät kateuttaan ja pysyivät uskottomina).
98:5 Tämä huolimatta siitä, että heitä oli vain määrätty palvomaan Allahia vilpittömästi omistautuen, syventymään yksinomaan totuuteen (kaiken valheellisen hyläten), pitämään rukouksensa ja maksamaan almuveronsa (zakat). Tämä on oikea ja luja uskonto (din).
 
98:6 Kirjan kansasta ne, jotka eivät uskoneet, ja monien jumalien palvojat (päätyvät kaikki) Helvetin tuleen. Siellä he saavat pysyä ikuisesti. He ovat luoduista viheliäisimpiä.
 
98:7 Ne, jotka uskovat ja tekevät hyviä tekoja, ovat epäilemättä luoduista parhaimpia.
 
98:8 Palkkiona heitä odottavat Herransa luona ikuiset puutarhat, joiden alta purot virtaavat. He saavat asua niissä ikuisesti. Allah on heihin tyytyväinen ja he ovat tyytyväisiä Allahiin. Tämä (asema) odottaa sitä, joka pelkää Herraansa.
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)