Pyhä Koraani

Suurat

62.

Perjantain Suura

 

(Suurat Al-Jumu'a)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

62:1 Kaikki taivaissa ja maassa ylistää Allahia, (todellista) kuningasta, (kaikista vioista ja epätäydellisyyksistä) puhdasta, mahtavaa ja viisasta.
 
62:2 Hän on se, joka on lähettänyt oppimattomille heidän omasta joukostaan (jalon) Sanansaattajan (siunaus ja rauha hänelle). Tämä lukee heille Hänen säkeitään, puhdistaa heidät (sisäisesti ja ulkoisesti) ja opettaa heille Kirjan ja viisauden. Ennen (hänen saapumistaan) he olivat selvästi eksyksissä.
 
62:3 (Hän on lähettänyt tämän Sanansaattajan, siunaus ja rauha hänelle, puhdistamaan ja opettamaan) heidän joukostaan myös toisia, jotka eivät ole vielä liittyneet (nyt läsnä oleviin, vaan he saapuvat myöhemmin). Hän on äärimmäisen mahtava, viisas.
 
62:4 Tämä (Sanansaattajan, siunaus ja rauha hänelle, saapuminen ja hänen tuomansa siunaus ja johdatus) on Allahin avokätisyyttä, jonka Hän suo, kenelle haluaa. Allah on rajattoman avokätinen.
62:5 Ne, joiden kannettavaksi annettiin Tooran (määräysten ja opetusten) taakka ja jotka eivät sitä kannettavakseen ottaneet (eli Sanansaattaja, siunaus ja rauha hänelle, mainittiin siinä, mutta he eivät uskoneet), ovat kuin aasi, jonka selkään on lastattu raskaita kirjoja. Viheliäinen on tämä vertaus niistä, jotka kieltävät Allahin ilmoituksen. Ei Allah johdata väärintekijöitä.
 
62:6 Sano: ”Juutalaiset, jos te kuvittelette yksin olevanne kaikista ihmisistä Allahin ystäviä (awliyaʾ), toivokaa kuolemaa, (sillä hänen ystävillään ei ole haudoissa ja tuomiopäivänä mitään murehdittavaa,) jos olette oikeassa (näin ajatellessanne).”
 
62:7 Eivät he sitä kuitenkaan toivo sen (epäuskon ja Sanansaattajan kieltämisen vuoksi), jonka he ovat edeltään lähettäneet. Allah kyllä tuntee väärintekijät.
 
62:8 Sano: ”Kuolema, jota pakenette, kyllä korjaa teidät. Sitten teidät viedään takaisin kätketyt ja näkyvät tuntevan (Herran) luo. Hän kertoo teille siitä, mitä olette tehneet.”
 
62:9 Uskovat! Kun rukouskutsu (yhteiseen) rukoukseen huudetaan perjantaisin, kiiruhtakaa heti muistamaan Allahia (eli kuuntelemaan perjantaisaarnaa ja rukoilemaan). Jättäkää ostaminen ja myyminen. Tämä on teille parempi, jos tiedätte.
62:10 Kun rukous on suoritettu, hajaantukaa ympäri maata ja tavoitelkaa Allahin avokätisyyttä (eli elantoanne). Muistakaa Allahia joka hetki, jotta menestyisitte.
 
62:11 Kun he näkivät mahdollisuuden käydä kauppaa tai viihdyttää itseään, he ryntäsivät sen hyödyntämään (vähävaraisuutensa ja taloudellisten vaikeuksiensa pakottamina) ja jättivät sinut seisomaan (kesken saarnan). Sano: ”Kaikki, mitä on Allahilla, on parempaa kuin viihdykkeet ja kauppa. Allah on paras elannon antaja.”
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)