Pyhä Koraani

Suurat

50.

Qafin Suura

 

(Suurat Qaaf)

 

Allahin, rajattoman myötätuntoisen, aina armollisen nimeen

50:1 Qaf. (Vain Allah ja Sanansaattaja, siunaus ja rauha hänelle, tietävät todellisen merkityksen.) Kautta kunniakkaan Koraanin,
 
50:2 he kummastelevat, että heidän luokseen on heidän keskuudestaan saapunut varoittaja. Uskottomat sanovat: ”Tämäpä kummallista!
 
50:3 Kun me olemme kuolleet ja muuttuneet tomuksi, (me siis heräämme jälleen henkiin)? Tällainen (elämään) palaaminen on kaukana (ymmärryksen ja käsityskyvyn tuolla puolen).”
 
50:4 Me kyllä tiedämme, missä määrin maa (syö) heidän (ruumiinsa) olemattomiin. Mutta Meillä on Kirja, johon kaikki on talletettu.
50:5 Pikemminkin (kummallista ja ymmärryksen ja käsityskyvyn tuolla puolen on se, että) he pitävät totuutta (eli Sanansaattajaa, siunaus ja rauha hänelle, ja Koraania) valheena vielä kun se on heidän luokseen saapunut. He ovat itse ymmällään ja hämmentyneitä.
 
50:6 Eivätkö he ole katsoneet taivasta yläpuolellaan? Kuinka Me olemme sen luoneet ja koristaneet, eikä siinä ole halkeamia?
 
50:7 (Samalla tavoin) Me olemme levittäneet auki maan, asettaneet sinne raskaita vuoria ja antaneet sen kasvaa kaikenlaisia kauniita kasveja.
 
50:8 (Tämä kaikki toimii) oivalluksena ja neuvona jokaiselle palvelijalle, joka kääntyy (Allahin puoleen).
 
50:9 Me olemme antaneet siunatun veden sataa taivaasta ja saaneet sen avulla aikaan puutarhoja, viljasatoja
50:10 ja korkeita taatelipalmuja kerroksellisine kukintoineen.
 
50:11 (Tämä kaikki on) ravintona palvelijoille. Tuon (veden) avulla Me olemme tehneet kuolleen maan eläväksi. Samalla tavoin (teidät) nostetaan haudoistanne.
 
50:12 Ennen (Mekan uskottomia sanansaattajat) ovat kieltäneet Nuhin (Nooan) kansa, (Yamamassa sijaitsevan) Rassin (Pimeän kaivon) väki sekä Thamud (eli Salihin kansa Hijrin kaupungissa, joka sijaitsee lähellä Tabukia Medinasta Syyriaan kulkevan tien varrella),
 
50:13 ja Aad (eli Hudin kansa, joka asutti Yemenissä sijaitsevaa Ahqafin laaksoa Omanin ja Mahran välissä), (Egyptin hallitsija) Farao sekä Lutin (Lootin) kansa (joka asui Palestiinassa Sodomassa ja Gomorrassa),
 
50:14 ja (Midianissa tiheää metsää asuttavat) Aikan asukkaat (eli Shuʿaybin kansa) ja Tubbaʿn väki (eli Yemenin kuninkaan Asʿad Abu Kurib al-Himyarin kansa); kaikki kielsivät sanansaattajat. Lupaukseni (rangaista heitä) osoittautui todeksi.
50:15 Uuvuimmeko Me ensimmäisestä luomisesta? (Emme,) mutta he epäilevät uudelleenluomista.
 
50:16 Me olemme luoneet ihmisen ja tunnemme ne houkutukset, joita ego (hänen sydämeensä ja mieleensä) valaa. Me olemme lähempänä häntä kuin hänen kaulasuonensa.
 
50:17 Kun kaksi vastaanottavaa (enkeliä) ottaa (ylös kaiken hänen sanomansa ja tekemänsä) hänen oikealla ja vasemmalla puolellaan istuen,
 
50:18 hän ei voi päästää suustaan sanaakaan ilman, että tarkkailija on valmiina (kirjoittamaan sen ylös).
 
50:19 Kuoleman tajuttomuus saapuu totuuden kanssa. (Ihminen,) tämä on se, mitä sinä pakenet!
50:20 Pasuunaan puhalletaan. Tämä on (rangaistus,) uhkauksen päivä.
 
50:21 Jokainen saapuu (eteemme niin, että) häntä ajaa eteenpäin (yksi enkeli, ja toinen) todistaa (hänen teoistaan).
 
50:22 Sinä et piitannut tästä (päivästä), mutta Me otimme pois (välinpitämättömyyden) verhon, ja tänään sinä näet selkeästi.
 
50:23 Hänen kanssaan pysytellyt (enkeli) sanoo: ”Tämä minulla on valmiina.”
 
50:24 (Silloin annetaan käsky:) ”Te kaksi, paiskatkaa Helvettiin jokainen kiittämätön kapinoija,
50:25 joka estää (tekemästä) hyvää, ylittää rajat, epäilee ja saa epäilemään,
 
50:26 ja joka on asettanut toisen jumalan Allahin rinnalle. Paiskatkaa hänet ankaraan piinaan.”
 
50:27 (Silloin) hänen toinen kumppaninsa (Saatana) sanoo: ”Herramme, en minä häntä harhaan johtanut, vaan hän (itse) kulki kauas eksyksiin.”
 
50:28 (Allah) sanoo: ”Älkää kiistelkö Minun läsnä ollessani, sillä minä olen jo aiemmin lähettänyt teille varoituksen (rangaistuksesta).
 
50:29 Määräystä ei muuteta edessäni, mutta en Minä myöskään tee palvelijoille vääryyttä.”
50:30 Tuona päivänä Me kysymme Helvetiltä: ”Oletko täynnä?” Se vastaa: ”Onko vielä lisää?”
 
50:31 Paratiisi tuodaan lähelle hyveellisiä; ei se ole ollenkaan kaukana.
 
50:32 (Heille sanotaan:) ”Tämä on se, mitä teille on luvattu, (se, mikä odottaa) kaikkia katuvia ja (uskontoaan [din] ja uskoaan) varjelevia,
 
50:33 jotka pelkäävät Armollista (Jumalaa) Häntä näkemättä ja saapuvat (Allahin eteen) katuvin sydämin.
 
50:34 Astukaa sinne rauhassa. Tämä on ikuisuuden päivä.”
50:35 Heitä odottavat siellä kaikki siunaukset, joita he vain halajavat, ja Meillä on vielä yksi siunaus (tai sitäkin enemmän, ja rakastajat hurmaantuvat).
 
50:36 Kuinka monia yhteisöjä Me olemmekaan tuhonneet ennen (Mekan uskottomia ja monien jumalien palvojia). He olivat näitä mahtavampia ja voimakkaampia kaikilla mittapuilla, ja he kävivät läpi (maailman) kaupungit löytääkseen pakopaikan (kuolemalta ja rangaistukselta).
 
50:37 Siinä on varoitus sille, jonka sydän on (valpas ja hereillä) tai joka kuuntelee tarkkaavaisesti (huomiotaan jakamatta ja yksin Allahiin keskittyen) ja todistaa (sisäisesti ja on uppoutunut jumalallisen kauneuden ilmentymiin).
 
50:38 Me olemme luoneet taivaat, maan ja niiden välissä olevan (maailmankaikkeuden) kuudessa ajanjaksossa, eikä väsymys ole Meitä vaivannut.
 
50:39 Ole kärsivällinen sen edessä, mitä he sanovat. Kiitä Herraasi ylistäen ennen auringonlaskua ja ennen auringonnousua,
50:40 ja ylistä Häntä myös yön tunteina ja rukousten jälkeen.
 
50:41 Kuuntele tarkasti, (millainen on se) päivä, kun kutsuja kutsuu läheltä.
 
50:42 Päivä, jona ihmiset saavat kuulla korviaraastavan huudon, on haudoista nousemisen päivä.
 
50:43 Me annamme elämän ja Me annamme kuoleman. Meidän luoksemme on (kaikkien) palattava.
 
50:44 Sinä päivänä, kun maa halkeaa heidän päältään, he tulevat kiiruhtaen esiin. (Ihmisten) kokoaminen (uudelleen yhteen) on Meille helppoa.
50:45 Me tiedämme hyvin, mitä he sanovat. Ei sinun pidä heitä pakottaa. Neuvo Koraanin avulla sitä, joka pelkää uhkaustani (rangaistuksesta).
 

 

Kaikki oikeudet pidätetään. Tekijänoikeudet © 2018 Minhaj-ul-International:lla
(Mitään osaa ja tämän sivun sisällön voi kopioida, tallentaa, julkaistu, jäljentää ja/tai käyttää missään muodossa ilman lupaa Minhaj- ul-Quran International. Katso lisätietoja.)